Bezwaar brief Whk beschikking

Bezwaar maken tegen de Whk beschikking loont

Bezwaar tegen Whk beschikking is altijd zinvol

Eind november ontvang je van de Belastingdienst de nieuwe WGA- en ZW-premies voor 2024. Deze percentages staan in de Beschikking Loonheffingen Gedifferentieerd premiepercentage Werkhervattingskas. Maak altijd bezwaar tegen deze beschikking! Dit moet binnen 6 weken na ontvangst gebeuren.

Bezwaar is altijd zinvol. Het is namelijk dé manier om inzicht te krijgen; van wie belast de Belastingdienst aan jou, als werkgever, de WGA- en ZW-uitkering door?  

Na bezwaar ontvang je van de Belastingdienst een specificatie van de totale WGA- en ZW-last. Zo weet je precies welke (ex-)medewerkers ten grondslag liggen aan de hoogte van de premie. En pas als je dat in beeld hebt, kan je de beschikking inhoudelijk controleren.

Uit ervaring weten we dat de premie Werkhervattingskas vaak te hoog is, en dat controle daarom van belang is. 

Om je op weg te helpen met bezwaar, kan je hieronder een concept downloaden waarmee je bezwaar kunt maken. Je ontvangt dan de specificaties van de WGA- en ZW-uitkeringen. 

Gebruik deze brief om een start te maken met je bezwaar. Bij vragen, neem even contact op, ons advies is altijd gratis. 

Geen beschikking ontvangen maar wel benieuwd of jouw organisatie in aanmerking komt voor besparing op de Whk-premie? Doe dan onze eenvoudige checklist en maak samen met ons bezwaar.

docx
Brief bezwaar beschikking Werkhervattingskas 2024 (wia-specialist.nl).docx
38 kB
Downloaden
Afbeelding
Over ons - samenwerken