Bekijk alle actualiteiten

UWV erkent kritiek op falende IT-systemen en streeft naar modernisering

27 mei 2024

De IT-systemen van het UWV kampen al jaren met ernstige problemen. Volgens oud-hoogleraar Daan Rijsenbrij ligt de kern van deze problemen bij een gebrek aan centrale visie en het gebruik van verouderde legacy-systemen. Rijsenbrij stelt dat de IT van het UWV niet adequaat is om de benodigde ondersteuning te bieden aan de groeiende en steeds digitaler wordende maatschappij.

Het UWV heeft gereageerd op deze kritiek en erkent de bevindingen van Rijsenbrij. In een verklaring stelt de organisatie dat ze de noodzaak van een ingrijpende vernieuwing van hun IT-infrastructuur onderschrijven. Ze benadrukken dat er al stappen worden ondernomen om de IT-systemen te moderniseren en te verbeteren. De implementatie van agile werkmethoden en de aanstelling van René Steenvoorden als Chief Digital Officer zijn enkele van de initiatieven die het UWV noemt als onderdeel van hun transitie naar een meer digitale en efficiënte organisatie.

Volgens het UWV is de modernisering van hun IT-landschap essentieel om hun diensten te kunnen blijven verlenen en te verbeteren. Ze erkennen dat deze transitie tijd en inspanning zal vergen, maar benadrukken hun commitment om de noodzakelijke veranderingen door te voeren.

Lees meer:
Computable - Diepere oorzaken falende IT UWV 
Computable - Reactie UWV