No-Risk in verband met zwangerschap

In bezwaar wordt het dossier ontvangen van een ex-werknemer, waaruit blijkt dat de arbeidsongeschiktheid is ontstaan als gevolg van zwangerschap. Arbeidsongeschiktheid als gevolg van zwangerschap behoort niet tot het risico van de ex-werkgever en valt onder de zogeheten no-risk polis. Dat wil zeggen dat de uitkeringen niet aan de werkgever mogen worden toegerekend.

In bezwaar wordt aangevoerd dat de werkgever geen belanghebbende kan zijn, omdat er sprake is van no-risk. In overleg met UWV wordt de uitkering met terugwerkende kracht niet meer aan de werkgever toegerekend en wordt het bezwaar onder vergoeding van de proceskosten niet ontvankelijk verklaard omdat de werkgever (inderdaad) geen belanghebbende is.

Wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Met terugwerkende kracht IVA

Uit dossieronderzoek lijkt een beslissing voor een ex-medewerker te ontbreken. Als iemand een WIA-uitkering krijgt toegekend, ontvangt deze de eerste periode doorgaans een loongerelateerde uitkering,

Lees meer...